Foto header line

Nul op de meter

header foto patroon

Alle koopwoningen zijn gasloos en worden uitgevoerd als NOM-woningen. NOM is wettelijk niet verplicht, maar een extra die Van Wijnen en Fijn Wonen bieden. NOM betekent Nul Op de Meter. In de praktijk zal daardoor bij normaal, gemiddeld verbruik het energieverbruik nihil zijn. Houd er wel rekening mee dat je nog vastrecht moet betalen.

Het fijne aan een NOM-woning is dat je energielasten heel laag zijn én dat je bij diverse geldverstrekkers meer hypotheek kunt krijgen.

3 maatregelen om een woning NOM te maken:

 1. Het energieverlies wordt zo beperkt mogelijk gehouden. Dat doen we met goede isolatie, goede kierdichting en het gebruik van een WTW-installatie (warmteterugwin– installatie). De WTW-installatie brengt verse lucht van buiten naar binnen. Maar voordat deze lucht de woning ingaat wordt deze gefilterd en aangepast aan de gewenste binnenlucht. Daardoor wordt voorkomen dat er koude lucht de woning in komt, dat scheelt in de gevoelstemperatuur en de wens om te gaan stoken.
 2. Een woning heeft een lucht/water warmtepomp. Bij een warmtepomp wordt gratis energie uit de buitenlucht onttrokken en gebruikt voor verwarming van water. Dit warme water wordt gebruikt voor vloerverwarming én voor verwarming van het water in de boiler. De binnenunit komt in de technische ruimte in de entree op de begane grond, de buitenunit komt in de berging. Bij de buitenunit zijn alleen aan de buitenzijde roosters zichtbaar. 
 3. Er komen zonnepanelen op de daken. Bijna alle woningen in Aangenaam Gouda Oost hebben meer zonnepanelen dan noodzakelijk is om het label ‘NOM’ te mogen dragen. Dus bij die woningen is het energieverbruik bij gemiddeld gebruik zelfs lager dan 0. En daar profiteer jij elke maand weer van.

Vraag de BTW terug op de aanschaf van de zonnepanelen!

De Nul Op de Meter prestaties van de woningen in Aangenaam Gouda Oost wordt mede gerealiseerd door een groot aantal zonnepanelen dat iedere woning heeft. Bij de huidige wetgeving kan de BTW op de zonnepanelen terug gevorderd worden door iedere particuliere koper. Op de website van de belastingdienst staat exact omschreven hoe teruggave van de BTW werkt. In basis komt het er op neer dat er een factuur overlegd moet worden en dat er een formulier ingevuld en opgestuurd moet worden. Bij de oplevering van de woning zal Fijn Wonen een pro forma factuur aan iedere koper overhandigen, het formulier ‘opgave zonnepaneelhouder’ is te downloaden bij de website van de belastingdienst.

  Wat kan dat een koper opleveren?

  Bij de oplevering van de woning krijgt iedere koper van Fijn Wonen een pro forma factuur ten bedrage van € 300,- inclusief BTW per zonnepaneel. Op ieder zonnepaneel zit € 52,- BTW. Op de contracttekeningen is te zien hoeveel zonnepanelen een individuele woning heeft. Bij 20 zonnepanelen is de teruggave aan BTW dus ruim 1.000 euro. Sommige woningen hebben minder zonnepanelen, sommige meer, maar het blijft toch een mooi bedrag om te besteden na oplevering van de woning.

  Van Wijnen en Fijn Wonen kunnen geen garantie geven op teruggave, de wetgeving kan gewijzigd worden.

   Foto
   Foto
   Foto

   Interesse in een
   koopwoning?

   Inschrijven

   Deze website is gebaseerd op koopwoningen. Ben je op zoek naar een huurwoning? Kijk dan hier voor meer informatie.

   Financieel advies door Avant Groep

   Foto

   Ontwikkeling:

   Van Wijnen
   Projectontwikkeling West B.V.

   Calandstraat 4
   3316 EA Dordrecht
   vanwijnen.nl

   Foto

   Realisatie:

   Fijn Wonen
   K.R. Poststraat 101
   8441 EN Heerenveen
   fijn.com

   Foto

   Makelaar:

   Boer Makelaardij
   Meridiaan 39
   2801 DA Gouda
   0182-538400
   info@boer-gouda.nl

   Foto