Foto header line

Nul op de meter

header foto patroon

Alle koopwoningen zijn gasloos en worden uitgevoerd als NOM-woningen. NOM is wettelijk niet verplicht, maar een extra die Van Wijnen en Fijn Wonen bieden. NOM betekent Nul Op de Meter. In de praktijk zal daardoor bij normaal, gemiddeld verbruik het energieverbruik nihil zijn. Houd er wel rekening mee dat je nog vastrecht moet betalen.

Het fijne aan een NOM-woning is dat je energielasten heel laag zijn én dat je bij diverse geldverstrekkers meer hypotheek kunt krijgen.

3 maatregelen om een woning NOM te maken:

  1. Het energieverlies wordt zo beperkt mogelijk gehouden. Dat doen we met goede isolatie, goede kierdichting en het gebruik van een WTW-installatie (warmteterugwin– installatie). De WTW-installatie brengt verse lucht van buiten naar binnen. Maar voordat deze lucht de woning ingaat wordt deze gefilterd en aangepast aan de gewenste binnenlucht. Daardoor wordt voorkomen dat er koude lucht de woning in komt, dat scheelt in de gevoelstemperatuur en de wens om te gaan stoken.
  2. Een woning heeft een lucht/water warmtepomp. Bij een warmtepomp wordt gratis energie uit de buitenlucht onttrokken en gebruikt voor verwarming van water. Dit warme water wordt gebruikt voor vloerverwarming én voor verwarming van het water in de boiler. De binnenunit komt in de technische ruimte in de entree op de begane grond, de buitenunit komt in de berging. Bij de buitenunit zijn alleen aan de buitenzijde roosters zichtbaar. 
  3. Er komen zonnepanelen op de daken. Bijna alle woningen in Aangenaam Gouda Oost hebben meer zonnepanelen dan noodzakelijk is om het label ‘NOM’ te mogen dragen. Dus bij die woningen is het energieverbruik bij gemiddeld gebruik zelfs lager dan 0. En daar profiteer jij elke maand weer van.

Foto
Foto

Deze website is gebaseerd op koopwoningen. Ben je op zoek naar een huurwoning? Kijk dan hier voor meer informatie.

Ontwikkeling:

Van Wijnen
Projectontwikkeling West B.V.

Calandstraat 4
3316 EA Dordrecht
vanwijnen.nl

Foto

Realisatie:

Fijn Wonen
K.R. Poststraat 101
8441 EN Heerenveen
fijn.com

Foto

Makelaar:

Boer Makelaardij
Meridiaan 39
2801 DA Gouda
0182-538400
info@boer-gouda.nl

Foto