De projectontwikkelaar

Wat een kans om te laten zien wat we in huis hebben

“Je bent maandenlang non-stop met niets anders bezig. Als je dan hoort dat Van Wijnen heeft gewonnen, dan gaat de vlag uit.” Aan het woord is projectontwikkelaar Fons Kurvers. Hij heeft er samen met zijn collega Jurgen en een heel team van specialisten, voor gezorgd dat Van Wijnen maar liefst 184 woningen mag bouwen in Gouda Oost. Hoe dat precies gegaan is en waar Fons het meest blij mee is, lees je in dit artikel.

Woningcorporatie Woonpartners had bedacht dat het voor de laatste 184 koop- en huurwoningen slim zou zijn als één partij deze zou ontwerpen en realiseren. Ze schreven een prijsvraag uit. Van Wijnen werd als een van de drie partijen geselecteerd om met een voorstel te komen.

Dit werd gevraagd
Woonpartners vroeg de geselecteerde partijen om een plan te maken voor het ontwerp en de realisatie van 55 eengezinswoningen voor de verkoop aan particulieren. Daarnaast moesten de partijen de 4 appartementengebouwen met 117 huurappartementen en 12 eengezinswoningen ontwerpen, bouwen én straks onderhouden. De woningcorporatie liet destijds weten uitermate geïnteresseerd te zijn in het principe ‘conceptwoningen’.

Fons reageert: “Kortom, een klus die Van Wijnen op het lijf geschreven staat. Wij hebben alle disciplines in huis. Zo mooi dat we die nu allemaal konden combineren in één voorstel. De grondbieding die we deden, samen met het ontwerp- bouw- en onderhoudsvoorstel, viel in de smaak. Leuk aspect is dat we de 67 eengezinswoningen en 1 van de appartementengebouwen gaan bouwen met Fijn Wonen.”

Fijn Wonen, wat is dat?
Fijn Wonen is een duurzaam, betaalbaar en remontabel woonproduct. De woningen kunnen in snel tempo gerealiseerd worden. Fijn Wonen is zo ver uitontwikkeld dat de kans op fouten klein is en de risico´s verwaarloosbaar zijn. Ook op het gebied van leefklimaat, technologie en service heeft het product zich bewezen. Zo investeert Van Wijnen in een onbezorgde toekomstbestendige en betaalbare leefomgeving.

Trots en blij
“Collega’s van mij wonen om de hoek van Gouda Oost. Zij vertelden mij dat de wijk vroeger niet best was. De gemeente heeft het samen met de woningcorporaties groots aangepakt en met goed resultaat. Het is nu echt al een mooie wijk met veel groen en water. Verouderde en minder mooie bebouwing heeft plaats gemaakt voor nieuwbouw. Wat slecht was, is vervangen en wat goed was, is behouden. Ik ben er trots op dat we een bijdrage kunnen leveren aan de revitalisatie en dat we met deze laatste ontwikkelingen de wijk nog een beetje mooier mogen maken.”

Blik op de toekomst
Fons tot slot: “We werkten al vaker voor Woonpartners en dat is wederzijds goed bevallen. Mooi dat we daar nu vervolg aan mogen geven en als het aan mij ligt, zou ik deze fijne samenwerking in de toekomst continueren. Zoals het er nu naar uitziet, starten we in de 1e helft van 2022 met de verkoop van de 18 eengezinswoningen aan de Van Heuven Goedhartsingel. We bouwen alles in een ‘treintje’ zodat eind 2024 de hele wijk af is. Ik kijk ernaar uit om straks een rondje te lopen en het resultaat te zien van wat we begin 2021 bedachten.”