Nieuwsbrief - November 2021

Welkom in Aangenaam Gouda Oost. Hier wordt hard gewerkt aan een kindvriendelijke woonwijk met een verrassend groen karakter. De buurt wordt grootschalig vernieuwd en dat biedt kansen. Want over niet al te lange tijd kun je gloednieuw wonen op een plek waar de bomen groot zijn, het groen in overvloed aanwezig is, de stad dichtbij is én je alle bestaande voorzieningen om de hoek hebt. Aantrekkelijk? Maak kennis met Aangenaam Gouda Oost!

FASE 1: BINNENKORT IN VERKOOP
Aangenaam Gouda Oost bestaat uit 184 nieuwe woningen. Er worden zowel appartementen als eengezinswoningen gebouwd. Het zijn deels koop- en deels huurwoningen. Alle 55 koopwoningen zijn overigens eengezinswoningen met minstens twee woonlagen én een tuin.

In de eerste helft van 2022 starten we met de verkoop van de eerste fase. Dit zijn in totaal 18 eengezinswoningen aan de Van Heuven Goedhartsingel, Bunchestraat en Nansenstraat die een woonoppervlakte hebben van circa 118 m2 en bestaan uit 2 lagen met een kap. Je hebt keuze uit tussen- en hoekwoningen. Alle woningen hebben drie slaapkamers en een optioneel indeelbare zolder. Ook kun je kiezen voor een uitbouw als je de woonkamer wilt vergroten.

De verhuur van de appartementen wordt door Woonpartners Midden-Holland verzorgd. In deze nieuwsbrieven ligt de focus op de koopwoningen. De verkoop van fase 1 start in de eerste helft van komend jaar, tijd dus om je meer te vertellen over de nieuwbouw die dit bijzondere stukje Gouda straks verrijkt.

VOORBEREIDINGEN IN VOLLE GANG
Op dit moment zijn we met de architect druk bezig met de aanvraag van de omgevingsvergunningen. Ook zijn er extra impressies in de maak waarmee we jou straks een zo compleet mogelijk beeld geven van hoe gaaf het er uiteindelijk komt uit te zien! Natuurlijk kun je straks bij de start verkoop ook door een mooie brochure bladeren.

Op de locatie zelf zijn de voorbereidingen inmiddels in volle gang, zo zijn onder meer sonderingen uitgevoerd. Hiermee is het draagvermogen van de grond bepaald. Zo krijgen we beeld van de bodemopbouw en weten we bijvoorbeeld hoe lang onze heipalen moeten worden om te zorgen voor een goede fundering. Om te voorkomen dat de grond rondom de woningen teveel zakt en er dus regelmatig grond in de tuinen aangevuld moet worden, is er een voorbelasting aangebracht. Op de luchtfoto’s van plangebied Van Heuven Goedhartsingel hieronder is goed te zien dat de grondwerkers bezig zijn.

 

WELSTANDSCOMMISSIE EN INLOOPAVONDEN
De concept plannen zijn besproken met de welstandscommissie, zij hebben de architect een aantal suggesties meegegeven welke inmiddels zijn verwerkt én positief ontvangen! Zodra de omgevingsvergunningen ingediend zijn, zal er nog een definitief advies worden uitgebracht, maar gezien de eerdere overleggen wordt verwacht dat ook dit positief zal zijn en geen invloed zal hebben op de plannen en de planning.

Verder zijn er onlangs twee inloopavonden georganiseerd om de omwonenden te informeren over de bouwplannen. Deze hebben immers direct invloed om hun woonomgeving. Aan de hand van diverse panelen zijn de plannen toegelicht. Deze panelen zijn hier op onze nieuwspagina terug te vinden. Bij deze avonden zijn bewust geen geïnteresseerde kopers uitgenodigd, de avonden waren puur bedoeld om de omwonenden te informeren.

AANSPREKENDE ARCHITECTUUR
De architectuur is geïnspireerd op de stijl die je veel ziet in de buurt. Zo ontstaat er een eenheid, maar wel met een eigen karakter. Mooie details in het metselwerk geven de gebouwen en woningen een tijdloze allure. Kortom, alle comfort van nu, met vooral véél licht in de woningen. Tel daarbij op dat de woningen Nul Op de Meter zijn, gebouwd worden met duurzame materialen én luxe afgewerkt zijn… Begint het beeld zich al een beetje te vormen?

MEER INFO
Schrijf je in voor de nieuwsbrief. De komende periode zullen wij je regelmatig op de hoogte houden, altijd leuk nieuwe weetjes over misschien wel jouw nieuwe (t)huis. Alle informatie die op dit moment beschikbaar is, vind je op de website.

Wij houden je op de hoogte!

Met vriendelijke groet,
Projectteam Aangenaam Gouda Oost