Foto header line

Duurzaam

header foto patroon

Verschil maken doen we bij Van Wijnen samen met ontwikkelaars, corporaties en beleggers. Vol passie investeren we in toekomstbestendige en betaalbare leefomgevingen waar bewoners onbezorgd kunnen wonen. Zo bouwen we daadkrachtig verder aan een leefklimaat waar mensen nu en in de toekomst duurzaam kunnen leven zonder in te leveren. Dat is fijn voor iedereen.

De woningen in Aangenaam Gouda Oost zijn duurzaam ontwikkeld en worden ook duurzaam gebouwd. Het casco van de woningen wordt in de fabriek gemaakt, waardoor er veel minder transport naar de bouw nodig is. De materialen die we toepassen zijn duurzaam en waar mogelijk circulair. De woningen hebben standaard zonnepanelen, zie hiervoor de separate verkooptekeningen. Ook dit maakt de woning extra duurzaam! Daarbij treffen we andere maatregelen om het milieu en jouw energierekening te sparen. Dankzij de uitstekende isolatie en een duurzaam verwarmingssysteem is het comfort groot. De woningen worden als NOM (nul op de meter) gerealiseerd.

Tocht heb je hier niet. Om te zorgen voor een frisse woning wordt er een uitgebalanceerd ventilatiesysteem toegepast. De woningen zijn gasloos, dus kook je elektrisch met inductie of keramisch. Standaard is er in alle verblijfsruimten vloerverwarming aanwezig. De technische ruimte voor de warmtepomp en de warmteterugwin-installatie (WTW) vind je ook op de begane grond. Wel zo makkelijk bij onderhoud en eventuele vervanging van onderdelen. De buitenunit van de warmtepomp staat in de extra grote buitenberging, zodat alleen het rooster van buitenaf zichtbaar is.

Koeling
De warmtepomp in de woning is er om de woning te verwarmen. In combinatie met de vloerverwarming zorgt dit voor een aangename temperatuur in jouw huis. Het voordeel van de warmtepomp die gebruikt wordt in de Fijn Wonen-woningen, is dat deze tevens een koelfunctie heeft. Onder koelen verstaan we temperatuur in de woning verlagen: de temperatuur wordt verlaagd door koud water in plaats van warm water door de vloerverwarming te laten stromen. Doordat de vloer kouder wordt, gaat de temperatuur in de woning ook dalen. Zoals bij velen bekend, heeft vloerverwarming een langere tijd nodig om de vloer te verwarmen. Dit geldt tevens voor de koelfunctie. In sommige gevallen kan er condens optreden wanneer de vloer gekoeld wordt. In dit geval is de warmtepomp dusdanig ingesteld dat dit wordt voorkomen.

Foto
Foto

Deze website is gebaseerd op koopwoningen. Ben je op zoek naar een huurwoning? Kijk dan hier voor meer informatie.

Ontwikkeling:

Van Wijnen
Projectontwikkeling West B.V.

Calandstraat 4
3316 EA Dordrecht
vanwijnen.nl

Foto

Realisatie:

Fijn Wonen
K.R. Poststraat 101
8441 EN Heerenveen
fijn.com

Foto

Makelaar:

Boer Makelaardij
Meridiaan 39
2801 DA Gouda
0182-538400
info@boer-gouda.nl

Foto