Foto header line

Advies en
begeleiding

header foto patroon

Een nieuwbouwwoning kopen is best spannend. Er komt immers veel op je af. Je moet in korte tijd veel keuzes maken en er moet van alles geregeld worden: contractueel, financieel en ondertussen ga je kiezen hoe je wilt wonen.

Dan is het fijn dat je een vaste contactpersoon hebt om al je woonwensen mee te bespreken. In het begin van het aankooptraject is dat de makelaar. Na ondertekening van de koop- en aanneemovereenkomst heb je een vast aanspreekpunt voor alle vragen rond de afwerking en aflevering van je nieuwbouwwoning: de Fijn Wonen-coach. Zo sta je er na de aankoop van je nieuwe huis niet alleen voor.

De communicatie met je Fijn Wonen-coach verloopt via het online klantportaal van Fijn Wonen. Je ontvangt van je Fijn Wonen-coach een email waarmee je jouw account kunt activeren.

Fijn Wonen
De woningen van Fijn Wonen worden in de fabriek gemaakt en zijn daardoor zeer energiezuinig, van hoge kwaliteit en snel te bouwen. Het afwerkingsniveau van je woning is zeer compleet. Zo wordt je woning bijvoorbeeld standaard voorzien van een complete badkamer met het Luxe sanitair pakket, vloerverwarming op de begane grond en eerste verdieping en een hangend toilet in het toilet op de begane grond en in de badkamer op de 1e verdieping.

Fijn Wonen biedt dankzij slimme productiemethode betaalbare woningen met voldoende keuzevrijheid. De optiekeuzes zijn samengevat in de optiekeuzelijst. Opties die wij niet als keuze aanbieden, zijn ook niet verkrijgbaar. Een casco badkamer (enkel aansluitingen en onafgewerkt) behoort bij Fijn Wonen bijvoorbeeld niet tot de mogelijkheden omdat we onze hoge snelheid, kwaliteitsstandaard en betaalbare prijs dan niet meer kunnen waarborgen.

Woonwensen
Al voor de aankoop en tijdens de gesprekken met de makelaar kun je alvast gaan nadenken over de inrichting en afwerking van je nieuwe woning. Hoe wil je de verschillende ruimtes gaan gebruiken? En wat is daar allemaal voor nodig? In het Fijn Wonen klantportaal kan je de door jouw gewenste opties kiezen. Kies je voor een uitbouw of een trapkast en welke afwerking voor de badkamer past het beste bij jouw woonwensen? Deze mogelijkheden kun je dan ook direct meenemen in je totale financiële plaatje in je gesprek met de financieel adviseur.

In de contractstukken en het klantportaal vind je de optiekeuzelijst.

Twee informatiebijeenkomsten
Je wordt door je Fijn Wonen-coach uitgenodigd voor twee informatiebijeenkomsten waarop je uitleg krijgt over de mogelijkheden van de optiekeuzes. Je krijgt alle tijd om je nieuwe buren te ontmoeten, vragen te stellen en rond te kijken in de showrooms. Een informatiebijeenkomst wordt georganiseerd in de keukenshowroom van onze projectleverancier Bruynzeel. Tijdens de andere informatiebijeenkomst ben je welkom in onze badkamer showroom.

Informatieavond bij Bruynzeel
Hoewel de woning standaard zonder keuken wordt afgeleverd, ontvangen we je samen met je nieuwe buren in de keukenshowroom bij Bruynzeel. Hier krijg je informatie over de speciale projectaanbieding, het installatiewerk en kun je het assortiment bekijken. De Fijn Wonen-coach geeft verder informatie over de planning, het proces en andere optiekeuzes.

Standaard wordt de woning zonder keuken en apparatuur geleverd, zoals beschreven in de Technische Omschrijving. Als je een keuken koopt via onze projectleverancier wordt deze tijdens de bouw ingemeten en na aflevering van de woning geplaatst. In een persoonlijk gesprek met de keukenleverancier kun je jouw wensen kenbaar maken. 

Een kijkje nemen in de badkamer showroom
Ook nodigt je Fijn Wonen-coach je uit om langs te komen in onze badkamershowroom. In de showroom kun je de keuzepakketten van het sanitair bekijken. Standaard is de badkamer voorzien van pakket Luxe en deze kun je upgraden naar pakket Excellent. Daarnaast is er nog de keuze uit verschillende kleuren vloer- en wandtegels en extra opties zoals spotjes of een glazen douchewand met deur. Bekijk de brochure in de contractstukken voor meer informatie over de badkamer van Fijn Wonen.

Sluitingsdata
Heb je jouw definitieve keuze voor de meerwerkopties gemaakt? Controleer deze dan goed, vervolgens maak je de opties definitief door deze te bevestigen in het klantportaal. De opdrachtbevestiging wordt vervolgens digitaal ter ondertekening aangeboden via ondertekenen.nl.

De sluitingsdata worden door Fijn Wonen vastgesteld en zijn bedoeld om de door jou gekozen optiekeuzes tijdig te kunnen verwerken. Van deze sluitingsdata kan niet worden afgeweken. Opgaven van optiekeuzes en wijzigingen die ontvangen worden na het verstrijken van een sluitingsdatum worden niet meer in behandeling genomen.

Natuurlijk kun je na de aflevering van je woning zelf wijzigingen aanbrengen. Hiermee kunnen wel aanspraken op (S.W.K.-) garanties kan komen te vervallen. Alleen de werkzaamheden die door Fijn Wonen vóór de aflevering zijn uitgevoerd, vallen binnen de garantiebepalingen volgens het Stichting Waarborgfonds Koopwoningen (S.W.K.).

Algemene regelgeving optiekeuzes

  • Alle bedragen zoals vermeld in de optiekeuzelijst zijn meer- en/of minderprijzen ten opzichte van de standaard woning. 
  • Alle bedragen zoals vermeld in de optiekeuzelijst zijn bedragen inclusief 21% BTW. Wijzigingen in het BTW-tarief zullen worden verrekend. 
  • Alle optiekeuze-opdrachten factureren wij aan je op basis van 25% bij opdracht en 75% bij de laatste bouwtermijn, zie ook de aannemingsovereenkomst. 
  • Indien de optiekeuzelijst verschillen vertonen ten opzichte van de contractstukken, gelden de contractstukken boven de tekeningen van het meer- en minderwerk. 
  • Houd er rekening mee dat er soms op één tekening meerdere keuzemogelijkheden getekend zijn. De tekst in de optiekeuzelijst is echter bepalend voor de omschrijving van de keuzemogelijkheden, de tekeningen dienen slechts ter verduidelijking. 
  • Na het ondertekenen van de definitieve opdrachtbevestiging van de optiekeuzelijst zijn hierop, in verband met de voortgang op de bouwplaats, geen wijzigingen meer toegestaan. 
  • Indien je de opdrachtbevestiging niet op tijd ondertekend vervallen deze individuele wensen en wordt de woning op de desbetreffende punten conform standaard uitgevoerd.

Productieproces
Zodra de optiekeuzes bekend zijn starten we met de productie van jouw woning. In onze eigen fabriek worden de verschillende kant en klare elementen gerealiseerd.

Assemblage
Op de bouwplaats worden de woningen door ons eigen team geassembleerd. We leveren één casco in één dag af; wind- en waterdicht en voorzien van badkamer, toilet en installaties.

Tijdens de bouw
Fijn Wonen organiseert tijdens de bouw een kijk- en meetmoment om een kijkje te nemen in je nieuwe woning. Tijdens dit moment kun je ook andere partijen zoals de keukenleverancier of vloerenspecialist langs laten komen om in te meten.

Door middel van nieuwsbrieven houden we je op de hoogte over de voortgang van de bouw. Hierdoor heb je een duidelijk beeld van hoe de bouw vordert en wanneer je woning wordt afgeleverd.

Tot slot
De optiekeuzelijst is door ons met zorg samengesteld aan de hand van de gegevens en tekeningen die ons door de betrokken partijen ter beschikking zijn gesteld. Fijn Wonen behoudt zich het recht voor om in beperkte mate, met behoud van kwaliteit, af te wijken van het in de optiekeuzelijst gestelde, indien dit noodzakelijk is.

Indien je tussentijds verhuist, verzoeken wij je dit zo spoedig mogelijk door te geven aan je Fijn Wonen-coach.

Wij wensen je veel plezier bij het maken van de keuzes!


Foto
Foto
Foto

Interesse in een
koopwoning?

Inschrijven

Deze website is gebaseerd op koopwoningen. Ben je op zoek naar een huurwoning? Kijk dan hier voor meer informatie.

Financieel advies door Avant Groep

Foto

Ontwikkeling:

Van Wijnen
Projectontwikkeling West B.V.

Calandstraat 4
3316 EA Dordrecht
vanwijnen.nl

Foto

Realisatie:

Fijn Wonen
K.R. Poststraat 101
8441 EN Heerenveen
fijn.com

Foto

Makelaar:

Boer Makelaardij
Meridiaan 39
2801 DA Gouda
0182-538400
info@boer-gouda.nl

Foto